Politica de retur si anulare

ATENȚIENU avem posibilitatea de a face schimb de produse! Trebuie să returnezi ce ao cumparat și să plasezi o nouă comandă.

Returul poate fi GRATUIT sau CONTRACOST în funcție de valoarea comenzii și modalitatea în care a fost plasată comanda (din contul Rare-Collection-Boutique sau fără a fi plasată din contul Rare-Collection-Boutique)

Vrem că tu să porți doar ce ți se potrivește perfect, așa că am făcut procesul de retur cât mai simplu!

Ai comandat ceva ce nu ți se potrivește sau nu este pe placul tău și se îndeplinesc condițiile pentru retur gratuit? contacteaza-ne la numarul de telefon afisat pe site

 IMPORTANT:

·         Produsele pot fi returnate DOAR cu etichetele atașate și fără urme de purtare sau uzura!

·         Eșți răspunzător pentru diminuarea valorii produsului, că urmare a utilizării acestuia într-un mod care trece peste cel necesar pentru a constata caracteristicile funcționării produselor.

·         Nu uită să pui în coletul pentru retur, originalul sau copia dovezii de cumpărare.

Noi îți vom returna doar contravaloarea produsului, nu și costurile de transport, CHELTUIELILE DE RETUR VOR FI SUPORTATE DE CĂTRE TINE!

Ce ai de făcut?

1. Sună la orice firma de curierat și solicită ridicarea coletului de la adresa dorită
Pentru siguranța produselor, îți recomandăm să alegi firme de curierat care pun la dispoziție confirmare de primire / urmărirea coletului (ex: FAN COURIER, Urgent Cargus, DPD etc .)
2. Completează, cât mai clar, formularul de retur pe care l-ai primit în colet cu datele corecte și complete. Nu uita să specifici contul bancar (creat la o banca în Romania, valabil în moneda RON ) pentru a-ți putea returna suma.  ( ATENȚIE: Dacă plata a fost efectuată prin card, suma va fi returnată automat în contul bancar al cardului cu care s-a efectuat plata )
3. Adaugă formularul de retur completat în colet, alături de produsul pe care vrei să îl returnezi și factura aferentă comenzii.
4. Specifică pe colet și pe nota de transport (AWB) ”RETUR rare-collection-boutique” și trimite-l la adresa de pe coletul primit.
5. Contravaloarea produsului returnat îți va fi rambursată în cel mult 14 zile calendaristice de la ridicarea returului.

VII. RETURURILE DE MARFĂ – RETRAGEREA DIN CONTRACTUL DE VÂNZARE

1. Clientul – consumator, așa cum este definit conform legislației în vigoare, are dreptul de a se retrage din contractul de vânzare fără a indica vreun motiv, pe baza dispozițiilor legale și a principiilor de mai jos.

2. Termenul de retragere din contractul de vânzare a produselor expiră după împlinirea a 30 zile de la data când Clientul a intrat în posesia produselor sau când o a treia persoană, alta decât transportatorul, indicată de către Client, a intrat în posesia produselor. Acest termen de retragere este mai mare decât termenul legal de 14 zile calendaristice.

3. Pentru a-şi exercita dreptul de retragere din contract Clientul trebuie să returneze produs la adresa de pe coletul primit cu mențiunea “RETUR-rare-collection-boutique.

4. Clienţii pot folosi modelul de formular de retragere din contract care este primit odată cu produsele livrate, în colet sau care există pe website. Clienţii pot, de asemenea, să completeze şi să trimită scanat formularul sau orice alte pretenţii. Dacă un Client foloseşte această modalitate, Magazinul îi va trimite de urgenţă confirmarea primirii informaţiei despre retragerea din contract pe un suport de informaţii durabil (de ex. prin poştă electronică).

5. Pentru a respecta termenul de retragere din contract este suficient ca Clientul să trimită informaţiia referitoare la decizia sa de exercitare a dreptului de retragere înainte de împlinirea termenului de renunţare.

6. Clientul trimite produsele care fac obiectul retragerii din contract la adresa de pe coletul primit, cu mențiunea “RETUR-rare-collection-boutique” de îndată, sau, în orice caz, nu mai târziu de 30 zile de la data când a informat Magazinul despre retragerea din prezentul contract. Termenul se consideră a fi respectat dacă Clientul returnează obiectul înainte de împlinirea termenului de 30 zile.

7. Clientul suportă costurile directe de returnare a produselor.

8. In cazul retragerii din contract Magazinul va returna Clienţilor sumele încasate, inclusiv costurile de livrare a produselor (cu excepţia celor cheltuielilor suplimentare rezultate din faptul că a fost ales de Client un alt mod de livrare decât cel standard, oferit de Magazin), de îndată, sau nu mai târziu de 14 zile de la data când Magazinul a fost informat despre decizia Clientului de a-şi exercita dreptul de renunţare la contract.

9. Returnarea sumelor achitate de Client se face în acelaşi mod cu cel ales de Client la tranzacţia iniţială, dacă Clientul nu şi-a exprimat acordul pentru alte soluţii; în niciun caz, Clientul nu suportă taxele legate de acest retur. Magazinul poate amâna returnarea plăţii până la momentul primirii produsului sau până la momentul livrării la Magazin a dovezii că acesta a fost expediat înapoi, în funcţie de care dintre cele 2 fapte se petrece primul.

10. Clienţii răspund doar pentru reducerea valorii produselor returnate, rezultate din utilizarea acestora în alt mod decât cel necesar pentru a constata naturii, caracteristicilor si functionarii produsului.

 

11. Opţiunea Retururilor Gratuite este un drept al Clientului care îndeplineşte condiţiile din pct. 9 de mai sus şi nu îngrădeşte Clientul în dreptul său de a renunţa la contractul de vânzare a produselor în termen de 30 zile de la primirea lor, conform pct. 8 de mai sus. Clientul care îndeplineşte condiţiile pentru a beneficia de opţiunea Retururi Gratuite poate returna produsele în baza regulilor generale, la alegere.